Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Ριζικές Αλλαγές Στην Παιδεία

Διάβαζα αυτό το άρθρο για την εκπαίδευση και τη μεταρρύθμιση ( τις προτάσεις για αλλαγή βασικά ) της επιτροπής Μπαμπινιώτη . Είναι πολύ ενδιαφέρον , να το διαβάσετε , απλά εγώ θα ήθελα να αναφερθώ σε μια παράγραφο του .

«Η τελική απόφαση για τις αλλαγές ανήκει στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Πιστεύω ότι το Συμβούλιο θα καταθέσει σύγχρονες και πειστικές προτάσεις, και πολιτικό κόστος θα έχει, όχι όποιος τις υιοθετήσει αλλά όποιος τις αγνοήσει», ανέφερε, μιλώντας στην «Κ», ο πρόεδρος του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΠΔΕ) κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης.

Προφανής στόχος του ΣΠΔΕ είναι να εξασφαλίσει τη διακομματική αποδοχή των προτάσεων που θα καταθέσει. «Οι εκπρόσωποι των δύο κομμάτων που συμμετέχουν εκτός της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, βοηθούν ουσιαστικά όπως και οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών», λέει ο κ. Μπαμπινιώτης. «Θέλουμε να ταρακουνήσουμε τους πολιτικούς, τους δασκάλους, τους γονείς. Στην Ελλάδα έχουμε εθιστεί στο βόλεμα, που σημαίνει μη λύσεις», προσθέτει.

Αν καταλαβαίνω καλά 18 κόμματα ΣΥΡΙΖΑ(17) κ ΚΚΕ(1 - μάλλον θα μπει το σφυροδρέπανο σε όλα τα βιβλία για να συμφώνησαν ή δε θα λένε τα ιστορικά βιβλία ότι έπεσε το τείχος ) βοηθούν συστηματικά και οι άλλοι όχι . Άντε να καταλάβω το ΛΑΟΣ που τα προβλήματα του θα είναι να πηγαίνουν ή όχι τα παιδιά με χλαμύδες στο σχολείο ή οι τούρκοι να μην αναφέρονται καν στα σχολεία σαν να μην υπάρχουν .

Οι άλλοι δυο γιατί βγάζουν προβλήματα ; Για το κόστος ; Γιατί θα γκρινιάξουν οι συνδικαλιστές μας ; Γιατί ;;;;;

Θεωρώ ότι αυτή η επιτροπή έπρεπε να γίνει 20 χρόνια πριν και οι προτάσεις της να γίνουν άμεσα αποδεκτές . Δε θα συμφωνούμε όλοι με όλες αλλά σίγουρα θα είναι καλύτερες από αυτό το έκτρωμα που έχουμε σήμερα και το λέμε εκπαιδευτικό σύστημα .

Αλλά να υπάρξουν συμβιβασμοί γιατί θα θυμώσει κάποιος εργατοπατέρας ή θα στραβώσουν οι'' δικοί μας '' με εκνευρίζει αφάνταστα !

Αυτά ... περιμένω την άποψη σας ...

2 σχόλια:

  1. Δεν το πιασα τι ακριβώς εννοεί με τα κόμματα. Θα μπορούσε να εννοεί ότι ΛΑΟΣ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ετσι και αλλιως βοηθούν. Αυτη την επιτροπή ποιος την συνέστησε έτσι και αλλιώς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το υπουργείο και είναι όλοι οι φορείς , κόμματα , πανεπιστήμια , δάσκαλοι ... είναι σχεδόν όσο άχρηστη είναι κ η δική σου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή